De streek

Gesves is gelegen in de provincie Namen, en bestaat uit verschillende dorpjes : Faulx- Les Tombes, Gesves, Haltinne, Mozet en Sorée.

Het is met veel plezier dat wij de verschillende streken aan U voorstellen.

Een heuvelachtige en boboste streek met talrijke stromen ! Een ideale plaats om te voet, met de fiets of te paard te bezoeken. U vindt er prachtige kastelen, grotten, kleine paden en romantische weggetjes….Een echte uitnodiging om deze mooie en zeldzame streek te verkennen !

Het dorpje Mozet(Gesves) dat middenin de velden en bossen ligt op de zuidhelling van de prachtige Samsondal, is een voorbeeld van de typische Condrozarchitectuur.

Crupet, gelegen bij Assesse, en is sedert de prehistorie, onafgebroken bezet geweest. Dit charmant dorpje, dat tegen de flank van een nauwe, bebost dal is aangebouwd, telt nog heel wat goed bewaarde 17de, 18de en 19de eeuwse huizen en boerderijtjes van zand- en witte kalksteen. Door het dorp stroomt de “Crupet”, een zijrivier van de Bocq.

Het dorp, Thon–Samson, ligt op een hoogte, volledig in een decor van groen en kreupelhout. Het hart van het dorp, overheerst door kalksteen, heeft zijn charme van weleer weten te bewaren.

 

   
© Le Domaine de Béronsart, rue des Carrières 7, B-5340 Gesves - Tel. +32 (0)83 230700
webdesign Gesves.com

Domaine de Béronsart,Beronsart,Gesves,gesvois,gesvoise,N4,E411,autoroute,pays des Vallées,Province,Namur,Ciney,Huy,Andenne,réunions,réunion,événements,événement,évènements,évènement,entreprise,meeting,onderneming,events,event,cadre,paisible,salle,organisation,traiteur,teambuilding,colloque,séminaire,boon,alvarez,étang,serres,services